Vajon mi lehet a feeder versenyek népszerűségének a titka?

Aligha kétséges, hogy a feeder horgászat népszerűsége elképesztő mértékben növekedett az elmúlt évtizedben, amely során a módszer a halfogás egy újabb módjából mostanra ez a metódus már-már valóságos művészetté vált – olvasható az Anglingtimes oldalán. Világbajnokságok, nemzetközi versenyek, teltházas, nagy pénzdíjas hazai rendezvények látják meg sorra a napvilágot. A szóban forgó növekedés pedig egyre nagyobb méreteket ölt, olykor egy-egy ilyen eseményre már szinte azonnal elfogynak a helyek. 

De mégis, hogyan keltette fel ennyire az érdeklődést a feeder módszer?

Mick Vials angol horgász úgy véli, hogy a kulcs a technikai részletekben rejlik. Míg egy bot használata során könnyebben leolvashatók, kiszámíthatóak bizonyos paraméterek, addig a feeder bot esetében nagyon precíz beállításokra és megfontolt előkészítésre van szükség, legyen az a csali és az etetőanyag kiválasztása, vagy a dobás pontossága.

Tommy Pickering korábbi angol feeder csapatvezető szerint is sokkal technikásabb metódusról van szó, ugyanakkor bárki ráérezhet az ízére. Elmondása szerint korábban volt egy olyan megítélése ennek a módszernek, mely ügyességet nem igényel és ami úgyszólván csak arról szól, hogy dobjuk be a botot, és majd lesz valami. Tommy Pickering teljes mértékben cáfolja, hogy így volna, hiszen a sikeres feederhez ugyanúgy szükséges az átgondolt stratégia és a taktikai érzék, mint mondjuk a wagglerhez.

A módszer népszerűségében a közösségi média is jelentős szerepet játszik a megmérettetések kihirdetésétől kezdve a különböző trükkök technikák megvitatásán át a horgászsikerek prezentálásáig, állítja Rob Wootton angol nemzetközi feeder versenyző. Nem beszélve a nagy, nyílt vizekről, melyeknek egy hagyományos bottal nem is biztos, hogy nekiindul a pecás.

Darren Cox angol feeder edző kiemelte a feederhorgászat kényelmesebb mivoltát is, hiszen nem kell óriási felszerelést cipelni és amely anyagilag sem annyira megterhelő.

Megosztás:

Előző posztjaink:

Lépjen kapcsolatba velünk!

For Blogs