Így láttátok Ti – avagy beszámolók a VIII. Nemzetközi Hethland Balatoni Feeder Kupa versenyünkről – 3. rész

A VIII. Nemzetközi Hethland Balatoni Feeder Kupa napjai nem csak az egyénileg, hanem a csapattal versenyzőknek is maradandó élményeket szereznek évről évre és ezt nem csak mi látjuk így a megmérettetés után hazautazó versenyzőinken, hanem akár a szóban, akár az írásban adott visszajelzésük bizonyítja, hogy igen, élményt, sőt egy egyedi életérzést tudtunk nyújtani idén is. Ezért, és a nap mint nap kapott, látott lelkes beszámolók miatt is úgy érezzük, hogy igen, érdemes megszerveznünk, odatennünk magunkat, új megoldásokat keresve és új meglepetéseket kitalálva, egyszóval mindig megújulva rendezzük meg ezt a „szívünk csücske” versenyt. Sorozatunk ezen részében egy egész csapat, a Marcelová Feeder Team összefoglalóját olvashatjátok, melyet büszkén tártak a legnagyobb közösségi oldal olvasói elé. Az egyik csapattag,Takács László, aki egyébként az előző részben olvasott beszámoló szerzője, külön felhívta a figyelmünket erre az írásra, hátha volna kedvünk az oldalunkion is közzétenni. Naná, hogy van kedvünk, ezer örömmel osztjuk meg a lelkesen írt sorokat, íme. 
Régebb óta terveink között szerepelt részt venni ezen a versenyen, idén végre összeálltak a csillagok, öten neveztünk erre a balatoni megmérettetésre. Természetesen próbáltunk minden infót begyűjteni, amit csak lehetett, általában két variációt emlegettek a bennfentesek: vagy dévérezés „normális” távolságból, vagy pontyozás „nemnormálisból”. Egyértelműen az elsőt választottuk taktikánk alapjául. Még volt egy picinkó fülesünk a múlt heti IBCC-ről, hogy azon a részen, ahol a Hethland lesz, iszonyatosan ívik a dévér… Ez már egy veszélyes információ volt számunkra, amelyet csütörtök este mi is személyesen tapasztalhattunk. De még bíztunk a fehérhalban a pénteki kötelező edzésen is, kb. két-három órán keresztül, de aztán be kellett látni, hogy ha marad ez a szélcsend (márpedig az előrejelzések azt mutatták), és a vizet semmi nem keveri fel, akkor egy számunkra bizony nem túl népszerű halra lesz muszáj fókuszálni, a küszökre. Hemzsegtek mindenütt, az edzés második felét már rájuk áldoztuk, és a gyakorlat azt mutatta, hogy akár 100+ darabot is meg lehet fogni belőlük egy óra alatt, ami 10 grammos átlaggal számolva már jónak mutatkozott. A dévérek ellen legalább is mindenképpen.
Hát a pontyok meg… többen próbálkoztak már edzésen is a száz méter plusszos, bordáskosaras feederezéssel, az meg olyan, hogy vagy bejön, vagy nem. Úgyhogy péntek este elhatároztuk, snecizés lesz ezerrel. A sorsolás egy számítógépes rendszer segítségével történt, igazából ebben a helyzetben szerintünk totálisan mindegy volt, ki hova kerül. Veszett öt órát tudhattunk magunk mögött! Jöttek a böklék szépen, de azért voltak pici, kapásmentes időszakok is, tudtuk, hogy rossz pozícióban egyikünk se lesz a második nap előtt, ugyanis ellenfeleink közül, aki mégis dévérezésre adta a fejét, az csak esetleg jóval kevesebb küszt tudott így fogni, a pontyozók meg teljesen elszálltak, egy, azaz egy darab potyka lett kifogva, az is számunkra érdektelen szektorban.

A képekre kattintva nagyobb méretben is meg tudod őket nézni:

Szombati eredményeink:

 • DOBROCSÁNYI LÁSZLÓ – 2950 gr- szektor 1
 • SZIKONYA TAMÁS – 2070 gr – szektor 6
 • TAKÁCS LÁSZLÓ – 4230 gr – szektor 1
 • JENEI LAJOS – 1900 gr – szektor 6
 • SZEIFERT ERIK – 2910 gr – szektor 2
Valószínűsíthető volt, hogy vasárnap már nehezebb lesz a dolgunk, ugyanis akinek „még volt miért játszania”, az is a snecizést választja, aki meg elszállt első nap, az lehet bevállalja a pontyokat, hátha… hátha legalább a legnagyobb hal díját meg tudja csípni. Mi persze maradtunk a bevállt dolgainknál, az izomlázak ellenére ezt az öt órát újra be kellett vállalni. Időjárási körülmények, víztisztaság minden változatlan maradt, és a szombati rengeteg kaja teljesen bevonzotta az apróhalat, most semmi üresjárat nem volt, eszeveszettül lehetett termelni. És ebben jók voltunk! Ponty újra csak egy darab esett el, újra A szektorban, de ott most sem volt egyikünk se, úgyhogy ezt a napot négy szektordobogóval tudtuk zárni!!!

Vasárnapi eredményeink:

 • JENEI LAJOS – 2110 gr – szektor 8
 • TAKÁCS LÁSZLÓ – 7960 gr – szektor 1
 • DOBROCSÁNYI LÁSZLÓ – 5170 gr – szektor 2
 • SZIKONYA TAMÁS – 4570 gr – szektor 3
 • SZEIFERT ERIK – 3600 gr – szektor 2
És hát az összetett eredmények is fantasztikus sikereket hoztak számunkra, hárman kerültünk a top 10-be, de mindnyájan a 36 között végeztünk (összesen 11 kupát hoztunk haza), közel 90 versenyző közül ez megsüvegelendő teljesítmény!

Összetett eredményeink:

 • 2. TAKÁCS LÁSZLÓ – 2 pont – 12190 gr
 • 4. DOBROCSÁNYI LÁSZLÓ – 3 pont – 8120 gr
 • 9. SZEIFERT ERIK – 4 pont – 6510 gr
 • 19. SZIKONYA TAMÁS – 9 pont – 6640 gr
 • 36. JENEI LAJOS – 14 pont – 4010 gr

Remélhetőleg ide még visszatérünk, de ezt a teljesítményt nehéz lesz megismételni, valószínű ilyen dévérmentes verseny egy darabig újra nem lesz, azért a fehérhalazáshoz jóval többen értenek. Jókor voltunk a jó helyen!

 

Megosztás:

Előző posztjaink:

Lépjen kapcsolatba velünk!

For Blogs