Így láttátok Ti – avagy beszámolók a VIII. Nemzetközi Hethland Balatoni Feeder Kupa versenyünkről – 1. rész

Visszatérő versenyzőnk, Bathó János már nem először ragad billentyűzetet, hogy a Nemzetközi Hethland Balatoni Feeder Kupán szerzett friss és sikerekben gazdag élményeit megörökítse, nem beszélve a pompás fotókról is, melyeket szintén megörökít a legnépszerűbb közösségi oldalon készített profilja számára. Idei versenyünkön pedig nem csak a horgász szerencse, hanem Fortuna istennő is kedvezett neki, ugyanis, nem csak díjakkal megrakodva térhetett haza, hanem azzal a fantasztikus gumicsónakkal is, melyet a Kolibri Gumicsónak Webáruház jóvoltából sorsoltunk ki mindazok között, akik végig pecázták a megmérettetés mind a két napját. 

Idézzük is János visszaemlékezéseit, aki hozzánk hasonlóan már nagyon várja a jövő évi feeder kupát, de addig is örömmel olvastuk sorait az idei versenyről:

Hol is kezdjem…

Egy verseny sosem a dudaszókor kezdődik, hanem napokkal, hetekkel, akár hónapokkal azelőtt.
Számomra ez utóbbi kategóriába tartozik ez a feeder kupa.
Nem túlzok, hogy az év, általam legjobban várt versenyévé vált az elmúlt években. Rendkívüli, baráti társaság, családias hangulat és egy hatalmas, szeszélyes, igazi vadvíz, ami rendkívül vonzóvá teszi számomra.
Az elmúlt években sikerült hol jobban (összetett 3. hely), hol rosszabbul (31. hely) teljesíteni. Az idei évben az volt a célom, hogy egy stabil, jó eredményt tudjak elérni mindkét napon.
Alapvetően keszegezésre készültem, de ebben nem voltak partnerek a halak. Szerencsére ez már a pénteki edzésnapon is látható volt. Próbáltam nagyobb távolságban is horgászni, hátha. Jól látszott, hogy 1-1 beeső halon kívül, sok jóra nem számíthatok, azt viszont kevésnek ítéltem a jó eredményhez.
Az első fordulóban azért az első órát, iĺletve még 20 percet menet közben, megpróbáltam nagyobb halat fogni. Sajnos nem sikerült, viszont nagyon hiányzott az elvesztegetett idő a snecizésből. Igen, idén snecizni kellett, de szerencsére azok legalább ettek. A mérlegeléskor kiderült, 3110g gyűlt össze a szákomban. Nem számoltam, de a szomszédom átlagsúlya (12g) alapján kb 260-270db-ig jutottam.
Szektor 3 lett a vége, kb. 800g-ra volt a kettes, 1,2 kilóra a szektor győzelem. Ha nem szánom „nagy”halazásra az időt, talán egy szektor 2 lehetett volna… Talán.

A 2. Forduló..

A víz nem lett zavarosabb, viszont borult volt az idő, így ismét rápróbáltam a keszegre, hátha…Nem meglepő módon, nem jött be.
Szerencsére most nem túl sok időt töltöttem vele, de pont annyit, hogy hiányozzon az a kb 40 perc… 3430g lett a vége, kb 280-290db. Szektor 3. 170g a kettes, 490g az egyes… így jár, aki kockáztat, és nem jön be…
Viszont, akárhogy is nézem, sikerült elérni a célom, hiszen mindkét nap a szektor elején vègeztem, igazi küzdős, melós pecával.
Ráadásul az első nap a csapatversenyben sikerült az ezüstig verekedni magunkat, ami külön öröm számomra, mert még csapat kupám nem volt innen.
A hab a tortán, a „tombola” sorsolás volt, ahol egy gumicsónak volt a díj. Jelentem, befért még épphogy a kocsiba. Sikerült megnyerni!!!
KM-300 gumicsónak
Enélkül is azt mondtam volna, hogy egy nagyon jó és eredményes, tanulságos hétvége volt. Iszonyat sokat tanultam szlovák barátainktól a böklézésről  Ebben ők, ezen a hétvégén verhetetlenek voltak! Ennyi snecit fogni 5 óra alatt, feederrel, 15m minimális dobástávról nagyjából az emberfeletti kategória!!!
Így utólag is gratulálok nekik is, illetve mindenkinek, aki végighorgászta ezt a 3 napot!
A szervezés – mint mindig – kitűnő volt!  – Köszönjük szépen, igyekeztünk! ( A szerk. megj.)
Külön köszönet a Dovit Fishing -nek, hogy lehetővé tette és támogatta az indulásom! PhotoBarb Fényképműhely -nek a képeket, meg hogy ott volt velem, elviselt ezen a 3 napon (is)
Jövőre Veletek ugyanitt, addigra megtanulok böklézni!

 

Megosztás:

Előző posztjaink:

Lépjen kapcsolatba velünk!

For Blogs