Varsával bukott le az amúgy engedéllyel rendelkező orvhalász

Egy eldugott helyen lévő gyanús csónakra figyeltek fel a Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetségének halőrei a Marcal-folyón. Kiderült, tiltott halászathoz használták, olvasható a pecaverzum.hu-n és annak nyomán a magyarhirlap.hu hasábjain. 

A víz alatt – sárgás színnel – látszott a varsa, amelyet egy csónakból tett vissza a vízbe a lebukott rapsic. Koroncó térségben vették észre két hete a csónakot, amit aztán figyelni kezdtek a halőrök.

A szövetség közleménye szerint október elsején, vasárnap este hét óra környékén egy fiatalember jelent meg, beszállt a csónakba, evezni kezdett, majd egy varsát szedett ki a vízből.

A varsában egy kis csuka volt, amelyet visszadobott. Ezt követően újra a vízbe engedte a tiltott halászati eszközt.

Kifelé jövet aztán a halőrök megállították, és ellenőrizték. A fiatalember nem volt a szövetség számára ismert rapsic. Horgászengedéllyel is rendelkezett, amelyet a helyszínen bevontak, az illetékes hatóságnál pedig feljelentést tesznek ellene.

A varsázás egyébként nem gyakori, évi egy-kettő esetet regisztrálnak a halőrök: idén már fogtak ezzel a módszerrel tevékenykedő orvhalászt a Mosoni-Dunán, Győrzámolynál.

Megosztás:

Előző posztjaink:

Lépjen kapcsolatba velünk!

For Blogs