Több mint egy mázsát nyom a fehérvárcsurgói harcsaóriás

Majdnem két és fél méteres harcsa óriást akadt egy szerencsés horgász horgára Fehérvárcsurgón, a hatalmas hal súlya csaknem egy mázsa.

Óriás ragadozót fogtak pergetéses módszerrel Fehérvárcsurgón – írta a Halazin. Kucsák László horgász az idei év legjobb napját élhette át köszönhetően az orbitális méretű fogásnak. A horgász egy verőfényes napon kezdett neki a pergetésnek a Fehérvárcsurgói víztározó sekélyebb részén, de nem jött semmi kapás a reggel folyamán. Ennek okán fordult László a mélyebb vizek felé, legfeljebb 15-20 percet töltött egy-egy részen mert azt tapasztalta korábban, hogyha kicsit is éhes a harcsa, az kiderül az első pár dobásból.

Délelőtt 11 óra körül egy 5 méter körüli vízen, a fenék közelében vezetett Fox Rage Replicant 16 centiméteres csalira éhezett meg a harcsa. 1 óra 40 percig tartott a fárasztás. Nem volt könnyű dolga Lászlónak, egyedül horgászott, így nem volt, aki segítsen a harcsa partra húzásában. Végül megadta magát a halszörny. Az óriás hossza 237 centiméter, kerülete 118 centi, tömege 101,1 kilogramm volt. Miután a horgász partra emelte, elkészültek az ilyenkor szokásos fotók, megtörtént a mérlegelés, majd a gigahalat Kucsák László visszaengedte a tóba.

 

Megosztás:

Előző posztjaink:

Lépjen kapcsolatba velünk!

For Blogs