Színes programok várták a kisiskolásokat a VIII. Nemzetközi Hethland Balatoni Feeder Kupa verseny kezdőnapján – 5. rész

Ebben az évben is megtartottuk a kihelyezett tanítási napunkat a Fekete István Általános Iskola diákjai részére. Ezúttal az alsó tagozatosok látogattak el hozzánk, akik a VIII. Nemzetközi Hethland Feeder Kupa kapcsán minden foglalkozás során a halakhoz, a horgászathoz és a vízi élővilághoz kapcsolódóan kaptak interaktív feladatokat, hallhattak-láthattak előadásokat és sok hasznos ismerettel felvértezve térhettek vissza az iskolába. 

Előadóink közül Somlai Szilárd a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Ökoturisztikai és Környezetnevelési Osztályáról érkezett hozzánk. Első körben elgondolkodtató kérdéseivel feltérképezte a gyerekek tudását afelől, hogy mit és mennyit tudnak elsősorban a Balatont környező természeti kincsekről, az egyes növény-és állatfajokról és hogy miért kiemelt fontosságú a védett fajok megóvása. Ezután pedig valóban hozzájuk igazított tematikával, játékokkal bővítette az ismereteiket, sőt, számos szemléltető eszközzel is színesítette az általa tartott foglalkozást. A gyerekek pedig láthatóan élvezték a játszva tanulást, örömmel sürögtek-forogtak a hosszúkás asztalsor körül.

Előadónk sok érdekességgel bővítette a tanító nénik ismereteit is, akik legalább olyan csillogó szemmel figyelték, hallgatták Somlai Szilárdot.

Ezúton is nagyon köszönjük a minden gyermeket megmozgató játékokat, melyekért a kicsiket kísérő tanító nénik is nagyon hálásak voltak.

Megosztás:

Előző posztjaink:

Lépjen kapcsolatba velünk!

For Blogs