Színes programok várták a kisiskolásokat a VIII. Nemzetközi Hethland Balatoni Feeder Kupa verseny kezdőnapján – 1. rész

A korábbi évekhez hasonlóan idén is kifejezetten gyermekeknek szóló, interaktív programokkal vártuk a Fekete István Általános Iskola alsó tagozatosait. A tematika részben a közelgő VIII. Nemzetközi Hethland Feeder Kupához – a halakhoz, a horgászathoz és a vízi élővilághoz – kapcsolódott, de sok hasznos helyismerettel is gazdagodhattak a gyerekek. 

A négy évfolyamra járó mintegy 100 gyermek vett részt a párhuzamosan zajló előadásokon és foglalkozásokon.

Az egyik legközkedveltebb helyszín gazdája a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. részéről „Matula bácsi”, vagyis Bodó Iván volt, aki évről évre visszajár hozzánk, hogy interaktív és játékosan tanító módszerekkel vezesse be a gyerekeket a halak és vizeink élővilágába. Elmondása szerint minannyiszor, ahányszor átlépi a Hethland Zamárdi Üdülő ajtaját, visszarepül a gyermekkorába, hiszen annak idején rengeteg időt töltött Zamárdiban és kifejezetten az akkori Vasutas Szakszervezeti Üdülőként működő épületkomplexumban. Egyszóval rengeteg kedves emlék fűzi ide, melyet jórészt a nagypapájának köszönhet, a vízi élővilág pedig azóta és mindig is a szíve csücske volt.

Nem véletlen, hogy a program a jól ismert Tüskevár című regény egyik főszereplőjéről kapta a nevét, melynek említése kapcsán mindenkinek a berek, a halak és a tavak élővilágát jól ismerő bölcs bácsi jut az eszébe. Az meg már csak hab a tortán, Fekete István elbeszélése kötelező olvasmány is az alsó tagozatos gyermekek számára, akik ily módon az olvasottakat könnyedén össze is tudják kapcsolni a foglalkozáson hallott és látott érdekességekkel.

A képeken is látható, milyen érdeklődő tekintettel, szó szerint tátott szájjal figyeltek a kisdiákok.

Nem egy gyermek nyilatkozott a nap végén arról, hogy mennyire élvezetes volt számára a szóban forgó programpont is, és szívesen jönne újra jövőre is és venne részt ismét Matula bácsi előadásán is, ahogyan az őket kísérő tanító nénik is, akik megint csak elismerően nyilatkoztak a nap ezen részéről is.

Ezúton is köszönjük az igazán érdekes és tartalmas, a gyerekek számára is lebilicselő programot, melyre reméljük jövőre is hasonlóképpen sor kerül majd.

 

Megosztás:

Előző posztjaink:

Lépjen kapcsolatba velünk!

For Blogs