Nem csak a Balatonnál, de Horvátországban is röpködnek a horgász bírságok!

A megfelelő okmányok és engedélyek beszerzésére nem csak a magyar tengernél nyaralóknak kell különösen figyelnie. Rengetegen vehetik célba idén is a horvát tengerpartot, azonban egy a magyarok által alig ismert szabály miatt könnyen keserűvé válhat a nyaralás – olvasható a penzcentrum.hu hasábjain. 

660 eurótól (kb. 243 ezer forint) 3980 euróig (kb. 4,3 millió forint) terjedő pénzbírsággal sújtják azokat a horgászokat, akik nem tesznek eleget fogási adatrögzítési kötelezettségüknek. Az orvhorgászokat, orvhalászokat pedig egy horvát cikk szerint akár 6630 euróra (kb. 7,2 millió forint) is büntethetik – ugyanakkor megjegyzik, hogy utóbbi a tétel jogi személyek esetében él, a magánemberek valamivel kevesebbel is megúszhatják.

Úgyhogy, ha valaki úgy gondolja, hogy bepakolja a horgászbotját, az tartsa észben, hogy a tengerre is ugyanúgy engedélyt kell váltani, mint itthon bármilyen tóra, folyóra!

A jegyárak így néznek most ki az Adriai tengernél:

  • egy napig érvényes: 7,96 euró (kb. 2900 forint),
  • három napig érvényes: 19,91 euró (7350 forint),
  • hetijegy: 39,82 euró (14 700 forint).

Az engedélyeket interneten is meg lehet venni, de a helyi horgászboltokban is segítenek a beszerzésben. Mindenesetre a büntetési tételeket látva nem érdemes kockáztatni, ha mindenképpen ki akarjuk próbálni a tengeri horgászatot, mindenképpen vegyünk engedélyt, ne sajnáljuk azt a párezer forintot.

Megosztás:

Előző posztjaink:

Lépjen kapcsolatba velünk!

For Blogs