Mostantól végleg befellegzett az illegális stégeknek

A törvény egyértelműen kimondja, hogy hol és milyen horgászhelyeket lehet létesíteni, ennek ellenére sokan nemcsak megépítették törvényellenesen a sajátjukat, hanem még kapuval le is zárták azt.

Megkezdték az illegális stégek bontását Balatonmárián a vízügyi szakemberek, több mint száz engedély nélküli felépítmény okoz bosszúságot a tó partján, írja a likebalaton. és annak nyomán az agroinform.hu.

Ezekben a napokban a szakemberek az illegális stégek kapuit vágják le sarokcsiszolókkal. Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője elmondta: a beavatkozásokra azért van szükség, mert a stég, víziállás elhelyezése csak engedély birtokában, az arra vonatkozó jogszabályok betartásával lehetséges.

Galácz György polgármester üdvözölte a vízügy drasztikus lépését, mert mint elmondta, az illegális tóparti felépítmények komoly problémát okoztak a máriai szakaszon a Balaton partján és most végre érdemi lépés történik ezeknek a felszámolása érdekében. Hozzátette: a 7–8 kilométer hosszú partszakaszon százhúsz (!) illegális bejáró, stég van, s a légi felvételeken látszik, hogy nagyon megszaporodtak ezek az engedély nélküli építmények.

Siklós Gabriella elmondta: amennyiben beazonosítható és a stég engedély nélkül épült, a hatóság intézkedhet. Kiemelte: a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság Balatoni Vízügyi Szakaszmérnöksége a máriai szakaszon teljes körű ellenőrzést végzett, hogy valóban állami területről van-e szó, esetleg bérli-e valaki a területet, létezik-e engedély stég vagy bejáró építésére. Ahol a vizsgálat után kiderült, hogy állami területen engedély nélküli építményről van szó, a vízügy munkatársai megkezdték a bontást.

Megosztás:

Előző posztjaink:

Lépjen kapcsolatba velünk!

For Blogs