Két és fél nap, 18 gigantikus méretű ponty, mindez egy helyen, Maconkán

Nem kevesebb, mint 18 fotót töltöttek fel a Maconkai-víztározó és tórendszere közösségi oldalára – olvasható a berek.hu oldalán. Mint írják, ezek mindegyikén bőven 10 kiló feletti ponty látható és mindegyiket egy horgász akasztotta meg két és fél napos „vadászat” során, szúrta ki a Sokszínű Vidék.

Farkas Viktor két és fél napos horgászata során 18 darab olyan halat emelt a partra, amelyik felkerült a maconkai rekordlistára. A pecás egy koi pontyot, egy „spanyol” pontyot, három tükör pontyot, öt tőpontyot és nyolc nyurgapontyot fogott ki. Az utóbbi „kapások” közül egy 15,75 kilogrammos kopoltyús volt a legnagyobb, míg a tőpontyok legtermetesebb darabja 16,37 kilogrammot nyomott a mérlegen.

A Maconkai-víztározón vezetik egyébként Európa legnagyobb édesvízi rekordlistáját, amelyen több mint 6000 horgász közel 49 ezer rekordfogás található meg.

Eltűnőben

A kihalás szélén álló lápi pócot részletesen bemutattuk már egy korábbi cikkünkben. Arról is beszélni kell, hogy más állatok is a kihalás szélére sodródtak! Európában minden ötödik madárfaj a kihalás szélén áll. A ritka rózsaszín leguánból pedig már kevesebb mint 300 egyed él. A kontyos lunda már lényegében az eltűnés szélén áll. De a kutatók szerint emlősfajok százai halhatnak ki az elkövetkező 80 évben, a koalákat például a stressz fenyegeti a leginkább. Így például 30 éven belül eltűnhet a mezei hörcsög, de akadnak jóhírek is, például a kihalás szélén álló jávai orrszarvú állománya lassan növekszik, de Ausztráliába is telepítik vissza a kihalt tasmán ördögöt.

Maconka gigantikus ponty

(Sokszínű Vidék)

Fotó: Maconkai-víztározó és tórendszere

Megosztás:

Előző posztjaink:

Lépjen kapcsolatba velünk!

For Blogs