Így zárd le a fogási naplót

Bár sokan vagytok, akiknek ez már a könyökén jön ki, de nem árt átfutni az alábbi listát, hogy semmi ne maradjon ki, és bízunk abban is, hogy ezzel a kevésbé tapasztalt horgászoknak is a segítségére tudunk lenni. 

Elsőként a napló 8-9. oldalán található naptárban meg kell számolni az évközben bejegyzett horgászati napokat és az eredményt a 9. oldal alján található rubrikába beírni. Javasoljuk, hogy üres napló esetében a 0 -t is írjuk be.

Ezt követően összesíteni kell a napló 10 – 37. oldalain található IV. Fogásösszesítő táblázat adatait vízterületekre lebontva. Amennyiben az év során ezt a részt folyamatosan vezetted, úgy már csak egy összeadás lesz a feladat.

Az egyes vízterületekre vontakozó fenti összesített adatok átmásolása következik ezután, a napló 38 – 43. oldalain található V. Éves fogásösszesítő táblázatban. Itt annyi sor kerül felhasználásra, ahány víztérkóddal rendelkező és víztérkód nélküli vízen történt halelvitellel járó horgászatod zajlott.

Ha valaki csak egy vízterületen horgászott és annak adatait már a IV. Fogásösszesítő táblázatban összegezte, a feladat akkor is adott, ezt az összesített adatsort is át kell másolni az V. Éves fogásösszesítő táblázatba.

A víztérkód rovatba a hosszú víztérkódoknak minden esetben csak első öt számjegyét kell beírni.

Ezután még egy utolsó összeadás van hátra, és az aláírásod, bár ez utóbbi már nem kötelező.


Hatályos jogszabályi előírás: 133/2013. (XII. 29.) VM rendelet 35. § (2)   utolsó fordulata (mondata): „Az állami horgászjegy jogosultja köteles úgy átadni a fogási naplóját, hogy éves fogási adatait nyilvántartott halgazdálkodási vízterületenként és halfajonként összesíti, valamint összegzi a horgászattal eltöltött napok számát.”

Megosztás:

Előző posztjaink:

Lépjen kapcsolatba velünk!

For Blogs