Igazi különlegesség: lapátorrú tokhal akadt horogra egy szegedi horgásztónál

Hazánkban nem sok horgászvízben találkozhatunk lapátorrú tokhalakkal, így igazán különlegesnek számít, ha egy horgász egy ilyen halat tud horogra csalni, majd sikeresen partra terelni – adta hírül a liner.hu.

Atkári Richárd rendszeresen kijár a Lencsés Horgásztóhoz, s hasonlóképp tett július 4-én is. 3 librás bojlis botján, 0,35-ös monofil főzsinóron, 0,35-ös fluorocarbon leaderen, 4-es horog mellett 20 milliméteres, tigrismogyorós bojlit kínált fel, majd délelőtt 11 óra tájékában „brutális, füstölős kapásra” lett figyelmes.

„Én még nem is hallottam a kapásjelzőmet ilyen hangot kiadni, olyan erővel húzta a damilt, hogy először nem tudtam, mi történik, mi akadt a horogra. Aztán, amikor felvettem vele a kontaktot, aránylag egészen könnyen jött ki. Éreztem, hogy valami nagyot húzok, de nem küzdött”

– idézte fel a történteket aPecaverzumnak adott nyilatkozatában.

Hozzátette, amikor kiért a parthoz, akkor látta meg az orrát. „Aztán fordult egyet, és pár másodperc alatt 30 méter damilt lerántott az orsóról, a nyílt víz felé tört ki, ezt eljátszottuk még háromszor, amikorra már beletekerte magát az előtét zsinóromba” – mondta.

Ekkor érkezett meg az egyik barátja, aki segített neki. „Mondtam, hogy muszáj lesz megszákolni valahogy, mert felszabdalja magát a damillal. Végül az orránál fogva sikerült belevezetni, a farka így is kilógott a szákból” – összegezte a félórás fárasztás végkifejletét Atkári Richárd.

Ezt követően a lapátorrú tokot halmatracra fektették, a rátekeredett szereléket pedig egyből levágták róla, miközben vízzel locsolták. A hal visszaengedését már csak a mérlegelés előzte meg, amelynek során kiderült, hogy 21 kilós és 140 centiméteres volt az említett példány. A horgász mindemellett úgy véli, a „véletlen műve”, hogy bojlival ilyen halat fogott. Fotó is készült a nagy fogásról, amely a portál oldalán tekinthető meg.

Fotó: illusztráció

Megosztás:

Előző posztjaink:

Lépjen kapcsolatba velünk!

For Blogs