Egyszer volt, hol nem volt…avagy a Nemzetközi Hethland Balatoni Feeder Kupa története – 1. rész

Valamikor, nem is olyan réges-régen, 2015-ben egy maroknyi, halimádó, a horgászatért rajongó kis csapat megálmodott valamit, és ezt az álmot egy azóta is élik a maga valóságában. Zamárdi népe pedig még csak nem sejtette, mi készül a hajdani vasutas üdülőben, de az izgalom, a nyüzsgés persze nem maradhatott sokáig titokban. De miért is kellett volna, hiszen szó szerint egy világraszóló verseny hagyománya indult el, és amelynek híre azóta hetedhét országra is elterjedt. 

No de komolyabbra fordítva a szót, az idén már 5 naposra tervezett programsorozat annak idején még egy két napos eseményként látta meg a napvilágot. „Ha lúd, legyen kövér” – gondolták a csapattagok, és még mielőtt belecsaptak volna a dolgok sűrűjébe, a Családbarát magazinban kezdték a megmérettetés előtti pénteki napot. A Hethland VSZ Üdülő új szolgáltatásainak bemutatása után előkerült a verseny fődíjaként is ismert vándorkupa, és horgászatról lévén szó, nem maradhatott el az olyan nevezetes halételek elkészítése sem, mint a hal tatár, a halkolbász és a süllő Öreg horgász módra.

A főzőcske után a szervezők villámgyorsan Zamárdiba siettek, hogy fogadják a vendégeket és a délutánin pályapróba után eltöltsenek egy kellemes estét a horgász barátokkal, akik még a Felvidékről és a Vajdaságból is ellátogattak a versenyre, sőt, ha végignézed a képeket, közismert személyiségeket is felfedezhetsz a résztvevők között, Straub Dezső és Erdei Zsolt (Madár) személyében például.

Reggel, épp csak kidörgölte kis csapatunk az álmot a szeméből, máris a sorsoláson találták magukat, és eldördült a verseny képzeletbeli startpisztolya is. Külön öröm volt a szervezők számára, hogy horgász hölgyek és gyerekek is színesítették a jelentkezők népes sorát.
Az akkor még három szektorban, közel egy kilométer hosszan megmérkőző horgászok egymás után küzdötték a partra a halakat. Ez mondjuk leginkább a széleken elhelyezkedő halfogókra volt jellemző, a középre kisorsolt játékosok kissé unatkozhattak.

Az este ismét baráti hangulatban telt, szakmázással, kiértékelésekkel, és igencsak hosszúra nyúlt, és hamar eljött az újabb reggel. Persze, versenyzőink lelkesedése egy cseppet sem lankadt, és a reggeli sorsolás után ismét a halakra koncentrálhattak. A középső helyeken ülőknek kedvezett ezúttal a szerencse, csak úgy hemzsegtek a szebbnél szebb példányok.

A díjkiosztó is igazán felhőtlen hangulatban telt, és ahogyan az a képeken is látszik, igen sok jutalom és ajándék talált gazdára.

 

 

 

Megosztás:

Előző posztjaink:

Lépjen kapcsolatba velünk!

For Blogs