Möll

Hossza: 3 km, a möllbrücki Auenbach zuhatagtól 300 m-rel feljebb kezdődik a vasúti hidat megelőző 100 méterig, horgászható április 16-tól december 31-ig.

Szabályok: Ez a vízterület egy exkluzív legyezőhorgászatra alkalmas terület, ahol csak léggyel (Max. 2-vel) lehet horgászni nem többágú horog használata mellett. E területen is ugyanúgy érvényes a Ne ölj! aranyszabály.

Szivárványos pisztráng:
Pér:
Barna pisztráng:

A Möll folyóhoz tartozó szakaszt duzzasztónak is szokták nevezni a partmenti gátak miatt, amelyek hatalmas mennyiségű vizet irányítanak át a Drávába. T víz, amely a Möllben marad mindig tiszta és ritkán emelkedik meg (csak kivételes dagályok esetén) egy mesterséges tónak köszönhetően. A vízáramlat mindig 4,5 m3/másodperc.

A folyómeder elég széles, míg a folyó hol vízeséseseket, hol lapos területeket hozott létre, a mélység maximum 1m. Ezen tulajdonságok miatt a területen a kezdő legyezőhorgászok is megmérettethetik magukat. Még ha a halállomány vad és intelligens is, a Drávából érkező szivárványos pisztrángok és hatalmas pérek fogása igen gyakori.

Ajánlott felszerelés
A szárazlegyes horgászathoz a 7,6-8 láb hosszú botokat ajánjuk, 3-as vagy 4-es végszerelékkel. A damil végének minimum 4 méteresnek kell lennie 0,12, vagy maximum 0,14 mm vastagságú fluorocarbon vagy nylon damilból. Ez a megfelelő felszerelés ezekben a gyorsfolyású vizekben előforduló szivárványos pisztrángok kifogására.

Foglald le szállásod még ma!

Legyen részed egy exkluzív élményben. Amennyiben kérdésed merült fel, fordulj hozzánk bizalommal.