Galócás vizek – Dráva

Hossza: 6 km. A Greifenburgi hídtól a Raclach hídig, illetve a Greifenburgi hídtól 1 km-rel lejjebb. Horgászható: Árpilis 1-Január 30.

Szabályok
A horgászvíz kifejezetten lazacos zóna, így csak műcsalikkal lehet horgászni, viszont 3-nál több légy és szúnyoglárva is lehet nálad. A horgászvízen fő szabály, hogy NE ölj!

Pér: 
Szivárványos pisztráng:
Barna pisztráng: 
Dunai galóca: 

E vízfelületet erős zuhatagok, áramlatok és néhány vízesés tarkítja. A vízszint alacsonyabb, minősége az év folyamán többször is változik. Nyáron például a hegyekben elolvadó hó és a gyakori esők miatt a vízszint megemelkedik. A legideálisabb időszak így főleg az ősz, viszont nagy halak fogására alkalmas hónapok lehetnek még a márciustól májusig lévő időszak.

E terület rendkívül gazdag pérekben, amelyek igen jelentős méreteket is elérhetnek, akár az 50 cm hosszúságot is meghaladhatják az átlagos 30-40 cm mellett. A pérek mellett szép számmal található még barna és szivárványos pisztráng is. A téli hónapokban kihívást jelenthet az igen gyakori dunai galóca, más néven Huco Huco kifogása. Néhány példány a 20 kg feletti tömeget is meghaladhatja.

Ideális felszerelés
Közepes, vagy nehézbot ajánlott, 4/5-ös végszerelékkel. A legjobb technika a szúnyoglárvával való horgászat. A százazléggyel való peca is eredményes lehet, azonban az az időszakon múlik. A 9/10 láb hosszú botok és a kis álkérészek, kérészek és a sásokban lévő legyek is hasznosak lehetnek.

Foglald le szállásod még ma!

Legyen részed egy exkluzív élményben. Amennyiben kérdésed merült fel, fordulj hozzánk bizalommal.