Chalk Stream

Hossza: 9 km. St. Johanntól kezdődik, majd a Drávával párhozamosan folyik, a víz torkolat Ferlachban található.

Szabályok
Kizárólag legyezőhorgászat engedélyezett egy léggyel. A horog nem lehet többágú. Szigorúan tilos a hal elpusztítása, a Chalk Stream teljes területén.

Barna pisztráng:
Pér: 
Szivárványos pisztráng:
Szaibling:
Dunai galóca:

A Chalk stream egy egyedülálló paradicsoma a legyezőhorgászatnak, a hihetetlenül tiszta, ivóvíz minőségű víz és a gyönyörű, természetes környezet, amelyen keresztül folyik. A partmenti területek tökéletes menedék és ívó helyet nyújtanak a halaknak. A nagy mennyiségű fa és ág kissé megnehezíti a horgászok dolgát, viszont a halak számára természetes élelemforrást jelentenek a fáról lehulló darazsak, hangyák, hernyók és más rovarok.
A legyező horgászatra alkalmas területeken főleg pérek a jellemzőek, amelyek elérhetik az 50 cm-es hosszúságot is. Mindemellett az őshonos barna pisztrángok, szivárványos pisztrángok és szaiblingek hada biztosítja a hihetetlen változatosságot.

A megfelelő felszerelés
A Chalk Streamen szárazléggyel célszerű horgászni. A legnagyobb pisztrángokat és péreket azonban szúnyoglárvával fogták. Általában közepes méretű bot használata ajánlott (8/8,5 láb). A damilt tekintve azt ajánljuk, hogy 3-as, 4-es, maximum 5-ös méretet használj. A könnyebb átláthatóság kedvéért a vékonyabb, 0,12-0,14-es vastagság az ajánlott, viszont nem szabad, hogy túl vékony legyen, hiszen szúnyoglárvával való horgászat esetén a nagyobb fogások esélye igen jelentős.

Foglald le szállásod még ma!

Legyen részed egy exkluzív élményben. Amennyiben kérdésed merült fel, fordulj hozzánk bizalommal.