Technikai bázisunk a strand közvetlen közelében található Hethland által üzemeltetett üdülő komplexum volt. A versenyt halgasztronómiai és ital különlegességekkel, valamint a vízhez, halhoz kapcsolódó kísérő programokkal

színesítettük. Célunk, hogy egy igazán színvonalas és egyedi horgászverseny kerüljön be az éves versenynaptárba. Az III. Nemzetközi Hethland Balatoni Feeder kupa óriási mérföldkő volt mind a Hethland Kft., mind a balatoni horgászat életében, hiszen ez a verseny az első nagyszabású nemzetközi verseny a Balatonon feeder kategóriában.

A 2017-es versenyünkön közel 100 felnőtt nevező és összesen 12 gyermekversenyző mérethette meg magát, s bár kiemelkedően méretes fogásról nem számolhatunk be, így is nagyon szép mennyiségi eredmények születtek. A gyermek kategóriában, mely mindössze 3 órán keresztül tartott, 3.7 kg-os fogással büszkélkedhetett Kovács Flórián Dávid, aki ezzel az eredménnyel több felnőtt versenyzőt is maga mögé utasított és végül a gyermekkupa első helyezettje lett. A felnőtt nevezőknek nem kedvezett a verseny első napja, hiszen nagy hűvös és zivatarokkal tarkított időjárás távol tartotta a halakat és ennek köszönhetően főként snecikből igyekeztek értékelhető mennyiségi eredményt összegyűjteni versenyzőink. Ezt követően a

Hethland Kft. egy valóságos gasztro forgataggal vendégelte meg a résztvevőket, mellyel remélhetőleg sikerült feledtetni velük a halak sztrájkolását. A gasztro forgatag során többek között horvát söröket, borkülönlegességeket és különböző halgasztronómiai specialitásokat kóstolhattak meg a vendégek. A második napon azonban már előbújtak a halak is addigi rejtekükről és sokkal szebb eredmények születtek, főként dévér fogásokból, ponty azonban vasárnap sem akadt a horgokra. A verseny végén, az eredményhirdetés után, minden résztvevő ajándékkal távozhatott. A MOHOSZ is 3 különdíjjal jutalmazta a résztvevőket: a legsportszerűbb horgász díjat, a legjobb női horgász díjat, valamint a legpechesebb horgász díját vihették haza a szerencsések és kevésbé szerencsések. A legnagyobb hal is külön kupával lett díjazva, valamint a legújabb külföldi csapat is külön elismerésben részesült. Ezentúl az első 50 versenyző külön tárgyi nyereményben részesültek, valamint mind a két nap során a szektorok első három helyezettjei is további jutalmakban részesültek. A verseny abszolút első helyezettjei pedig harmadik helyen Mónosi Ferenc, második helyen Marosi Zsolt és első helyen pedig Földesi János végzett 8.08 kg-os összesített fogással. A versenyre összesen 4 országból érkeztek idén a versenyzők: Ausztriából, Szlovákiából, Szerbiából és Magyarországból.

A versenyt idén is sikerként könyvelhette el a Hethland Kft., hiszen azon vagyunk, hogy évről-évre magasabb színvonalon tudjuk működtetni ezt a horgászeseményt, és hogy továbbra is egy nagyon értékes és összetartó horgásztársaságot építhessünk a támogatók, a versenyzők és a családjaik segítségével! Nagy örömünkre szolgál, hogy évről-évre egyre több versenyző tisztel meg bennünket Zamárdiban a jelenlétével, és hogy a horgásztársaink és családjaik segítségével egyre szélesebb közösséget tudunk időről-időre megmozgatni és egyre nagyobb horgászközösséghez tudunk eljutni a munkánk révén! Jövőre találkozunk!

 

Eredmények A B C D E F
2017.05.13 13_a.pdf 13_b.pdf 13_c.pdf 13_d.pdf 13_e.pdf 13_f.pdf
2017.05.14 14_a.pdf 14_b.pdf 14_c.pdf 14_d.pdf 14_e.pdf 14_f.pdf

 

Összesített eredmény: iii_nemzetkozi_h_b_feeder.pdf

Gyermekverseny: iii_nemzetkozi_h_b_feeder-gyerekek.pdf