HethlandFish - Horgászat határok nélkül

Ahogyan egy hónapja már említettük elkezdtünk kialakítani a Hethland Fish és a Mincio Horgászat együttműködésével egy új szolgáltatást, amelynek keretein belül a magyar horgászoknak és családjaiknak olaszországi horgásztúrákat kiszervezni, mellyel megkönnyíthetjük a kalandvágyó pecások kiutazását, felhőtlen nyaralását. Hiszen melyik magyar horgász ne vágyna arra, hogy igazi nagy halakat, méretes harcsákat foghasson és mindezt festői környezetben?

Május közepén, a III. Nemzetközi Hethland Balatoni Feeder Kupa után indult útnak a Hethland Fish csapata, hogy letesztelje, hogyan tudna ez a szolgáltatás a lehető leggördülékenyebben működni. Mi ugyan nagyon jól éreztük magunkat a tesztkörön, de objektív véleményekre is szükségünk volt, ezért június közepén a Castelluchioi horgászbázis megnyitójára szerveztünk a Hethland sztár csapatának is egy horgásztúrát, ahol kedvenc színészeink és barátaink, akik a magyarországi horgászélet neves képviselői is részt vettek  egy, most már bizton állíthatjuk, feledhetetlen horgász kalandban, melynek során felfedezhették az olaszországi Mantova tartomány változatos, halban gazdag és látványra sem utolsó horgászvizeit. Többek között csapatunk oszlopos tagja Straub Dezső, valamint Böröndi Tamás, Dányi Krisztián, Trokán Péter, Reviczky Gábor színművész urak és tehetséges horgászok tiszteltek meg bennünket a jelenlétünkkel, de barátaink, csapatunk oszlopos tagjai is velünk tartottak.

Magyarországon igazi kihívás harcsát fogni, Mantova vidéke, a Pó és az Ebró folyók környéke viszont rendkívül gazdag a nagybajszú halakban, ezért is tökéletes helyszín az általunk ajánlott vidék a horgászatra. Ezen a varázslatos vidéken minden horgász megtalálja a számára legkedvezőbb vizet időjárástól és vízállástól függetlenül, melyből bőven van választék a horgászbázisunk közvetlen közelében. A mantovai tavak és a hozzájuk tartozó vízgyűjtő területek halban gazdagok, különösen híresek a kapitális méretű harcsáiról, pontyairól is, de a környéken lévő kisebb-nagyobb csatornák is halban gazdag területek. Lehetőség van tavi, folyami horgászatra a partról vagy csónakból egyaránt, azt azonban minden ideérkező vendégnek tudnia kell, hogy jóval erősebb szerelékeket, botokat érdemes beszerezni a helyi peca kalandhoz, mivel merőben nagy különbség van a helyi és a magyarországi halak méretei között, és sokszor bizony a töklevelesből kell kihúznunk pikkelyes barátainkat. Az Oglio folyó alig pár percre található autóval a szálláshelytől, ahol gyorsabb és lassabb szakaszok vannak, kisebb zúgók tagolják a folyót, szinte érintetlen területtel találkozhatunk. Innen is sikerült csapatunknak méretes harcsákat, rekord méretű dévérkeszegeket és márnákat zsákmányolni. 

Ezzel az úttal egy régóta dédelgetett álom vált valóra, amit többek között azoknak a horgász cégeknek is köszönhetünk, akik a magyar horgászélet jelentős résztvevői és végig teljes mellszélességgel támogattak minket, hiszen a speciális horgászviszonyokhoz kiváló minőségű szerelékekre is szükségünk volt! Ezekért köszönet az M Fishing Horgász Áruháznak, a Colmic Hungarynak, a Top Mixnek, a King Baits Magyarországnak, a Bait Factorynak és a Csali Hungáriának, akik remek felszerelésekkel, horgásztermékekkel támogatták a túra sikerességét, melyet csapatunk helyben tesztelt nagy megelégedéssel. Természetesen a hangulatfelelős itt is a szegedi Bor Klub volt, akiknek köszönet a kiváló minőségű borokért és az Osjeckonak is a remek kézműves sörökért.

A honlapunkon az alábbi linken Ti is bővebb információkat találtok, hogyan vehettek részt csoportos vagy egyéni horgásztúrákon és arról, hogy milyen szolgáltatásokat tudunk nektek ajánlani a helyszínen. Ez a túra kihagyhatatlan élmény és egyben kihívás minden elhivatott horgász számára! Tekintsétek meg a kedvcsináló videóinkat és a fotó galériánkat is, ami a legutóbbi mantovai kalandunk során készült!