HethlandFish - Horgászat határok nélkül

A tavaly elhunyt Oláh Dezsőről nevezte el szezonnyitó horgászversenyét a Szőke Tisza Horgászegyesület. A versenyt vasárnap a lencsés horgásztavon rendezték.

- Én vagyok a mérleges - mondta a Lencsés horgásztó bejáratánál Nagy Lajos, becenevén Szupi, a Szőke Tisza Horgászegyesület tagja. Az egyesület hagyományteremtő szándékkal Oláh Dezsőről nevezte el a szezonnyitó versenyt.

Márkus Ottó, az egyesület elnöke vetette föl az ötletet az évadnyitó közgyűlésen, amit egyhangúlag megszavaztak. Oláh Dezső csárdagazda, a szegedi Kiskőrössy Halászcsárda és a Jobb Mint Otthon Kisvendéglő vezetője tavaly október végén hunyt el.

- Az évadnyitóra jó, ha 20-30 ember összejön, most 52-en vagyunk - mutatott körbe Tóth László, versenyfelelős. A profik és amatőrök vegyesen, a kerítés és a töltés mellett kaptak helyet. A kora reggeli gyülekező után, 8 órakor kezdődött a verseny. Mindenki két bottal, két horoggal horgászhatott, úszózni, fenekezni és féderezni is lehetett. Tóth László két kárászt fogott 10 perc alatt. Neki csak egy botja volt, de mint sejtelmesen mondta, neki az is elég.

- Mert hideg a víz, nem mozognak a halak. Ha igen, akkor is csak kis területen. A kárászok, amiket fogtam, olyan hidegek voltak, mintha a hűtőből vettem volna ki őket. Még két hét kell ahhoz, hogy jobban felélénküljenek a halak - magyarázta. Szomszédja, Kecsenovics Ferenc mintha csak erre akart volna rácáfolni, termetes pontyot emelt ki a vízből. Szupi gyorsan megmérte a hal súlyát (2550 gramm), majd visszaengedték a potykát a tóba. 

A versenyzők közül ketten voltak nők. - Édesapám kezdett horgászni, és én megszerettem. A párom, ismerőseim is horgásznak, most is itt vannak, csak ők a túloldalt, a töltésnél kaptak helyet - mondta Dusinszki Bettina. - Ma nagyon amatőr vagyok. Fennakadtam a kerítésen, és összecsomózódtam - árulta el, majd karácsonyi ajándékként kapott botját meglendítette és bedobta a horgot.

Vass István a csalikészítés rejtelmeibe avatott be. - Az aromákat horgászboltban lehet beszerezni, a pelleteket (csalikat) én készítem. Van édes, fűszeres és gyümölcsös ízű. A négy közül valamelyiket csak szereti - magyarázta, miközben megrándult a botja. Egy szép kis kárász akadt a horgára. A halast szerette.

forrás: Délmagyarország