HethlandFish - Horgászat határok nélkül

Kovács Ákos fogásáról a Balatoni Halgazdálkodás Nonprofit Zrt. hivatalos Facebook-oldal számot be. A szerencsés pecás ugyan nem árulta el, pontosan hol fogta a csukát, csak annyit közölt: valahol a déli parton. A 4,4, kilogramm súlyú, hetven centiméter hosszú ragadozónak egy, a körülményekhez képest izgágább vörös szárnyú keszeg lett a veszte az elmúlt hétvégén, ugyanis a horgász gondos csalizásának már nem tudott ellenállni. Akit a zord körülmények nem tántorítanak el a lékhorgászattól, nem árt betartani néhány alapvető szabályt, amire a halgazdálkodás honlapján külön felhívja a figyelmet.

A szabadvizek jegén tartózkodni csak akkor szabad, ha az kellő szilárdságú, legalább 10-12 centiméter vastag. A biztonságosnak vélt jégre is tilos rámenni éjszaka, korlátozott látási viszonyok között, járművel, kikötők és veszteglőhelyek területén valamint rianás esetén.

Senki ne merészkedjen rá egyedül a jégre!


Lékvágáskor a jégmentessé vált területet legalább 50 méter távolságból felismerhető módon meg kell jelölni. Az egy négyzetméter meghaladó területű léket nem elég megjelölni, egy méter magasságban, legalább 10 centi széles piros-fehér csíkozású korláttal körül kell határolni.