HethlandFish - Horgászat határok nélkül

Ahogyan azt a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. már korábban is jelezte, a 2016. évre szóló balatoni éves területi horgászjegyek 2017. január 31-ig érvényesek!

A hírről először ebben a cikkben tájékoztatták olvasóikat: http://www.balatonihal.hu/Hirek/2017-ben-sem-emelkednek-a-balatoni-horgaszjegyek-alaparai

Emellett pedig értesítették az összes jegyértékesítő bizományosukat is az év eleji tudnivalókról.

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. felé érkező kérdésekből ítélve az információ sajnos nem jutott el minden horgászhoz, ezért ismételten foglalkoznak vele.

A hír körüli ellentmondást az okozta, hogy a 2016. évre szóló éves jegyeken 2016. december 31. szerepel, mint érvényességi határidő. Ezeket a jegyeket ugyanis még 2015. decemberben adták nyomdába, a MOHOSZ pedig 2016. januárban adta ki közleményét, mely szerint a MOHOSZ családba tartozó vízkezelők egységesen 2017. január 31-ig érvényes jegyeket adnak ki. Így a balatoni jegyeket is eddig fogadják el az ellenőrző szervek.

A 2017. évre szóló balatoni jegyek már a jegyértékesítőknél vannak, de ilyen éves jegyet csak az a horgász válthat, aki már kiváltotta a 2017. évre szóló állami jegyet.

Forrás & fotó: BHNp Zrt.
(balatonihal.hu)