HethlandFish - Horgászat határok nélkül

Kedves Versenyzők!

Az M4 riportere most tájékoztatott bennünket, hogy a rólatok készült interjú 05.19-én! 15:15-kor fog adásba kerülni a Pecatúra c. műsorban (M4 Sport).

Képeink megtekintéséhez kattintsatok ide!

2016. május 6-8 között a Hethland Kft. ismét megrendezte a tavalyi nagy sikerű Feeder Kupáját Zamárdiban, a Balaton legszebb déli partszakaszán.

Versenyzőink az első nap úgynevezett edzés-napot tartottak, felmérték a vizet, miből mennyit tudnak bizonyos idő-intervallumon fogni, etettek, beszélgettek, találgattak - mit, hogyan kellene. De a következő két versenynap korántsem volt ilyen egyszerű.

Összesen három nemzetiség 58 versenyzője és családjaik izgulták végig az idei megmérettetést. Sztárvendégeink, Straub Dezső, Erdei Zsolt, valamint Virág József méltó ellenfélnek bizonyultak a sporthorgászokból és lelkes amatőrökből álló kupán. A legfiatalabb induló Forró Bálint, Szlovákia egyik új reménysége, Vígh József kitartó tanítványa volt.

Ahogyan jártam a versenyzők között, kérdezgettem őket, különleges élmény járta át az egész VSZ Üdülő Zamárdit; a verseny hivatalos bázisát. A készülődés, az izgalom az arcokon felejthetetlen emlék. Ráadásul Zamárdi partjainál pont ezekben a napokban volt a legerősebb keszeg-ívás is.

Mindkét napon négy szektorra bontva mérkőztek egymás ellen horgászaink, több mint 2 kilométeren. Külön díjaztuk a napi szektor-győzteseket, valamint a két nap abszolút győztesét.

Az összesítésben a dobogó legfelső fokára 27,3 kg-os összfogással Mikus Károly állhatott 2 ponttal, második helyezett lett a keszegvadász Vanya József, 3 ponttal és 17,99 kg-mal. A dobogó harmadik fokára a kőszegi horgász, Kelemen Richárd állhatott 4 ponttal, 15,4 kg-os teljesítményével. Két nap alatt a szektorok összesen 485,235 kg halat fogtak ki a Balatonból!

A legnagyobb hal díját Erdei Zsolt, ökölvívónk nyerte el 8,6 kg-os pontyával, melyet az M4 Pecatúra c. magazin stábja lencsevégre is kapott. A nagy fogás, valamint a versenyzőinkkel készült interjú megtekinthető 2016. május 19-én, 15:15-kor az M4 Sporton.

Mindannyiunk Vígh Józsi bácsija nevettette meg legjobban a közönséget, így övé lett a Legjobb horgásztörténetért járó kupa.
Virágh József lett a 2016-os év Halbarátja.

A Hethland Kft. csapata köszöni Zamárdi Önkormányzatának, a Magyar Országos Horgász Szövetségnek, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt-nek a közreműködést, illetve nagylelkű támogatásukat.

Hálásak vagyunk a verseny hivatalos szponzorainak, hogy idén is támogatták felajánlásaikkal rendezvényünk sikerét.